Dorps wonen tussen Rotterdam en Oude Maas

Wonen in Poortugaal is dorps wonen dicht bij Rotterdam én bij de natuur. Het boerendorp dat Poortugaal eeuwen geleden was, bestaat inmiddels uit veel méér dan alleen boerenbedrijven voor vlas-, groente- en fruitteelt. Het dorp is met meer dan 10.000 inwoners volwassen geworden en met zijn tijd meegegaan.
Wat is gebleven, is het gezellige karakter en de vriendelijke, dorpse architectuur.

poortugaal-dijk-omgeving

Lekker leven

Poortugaal heeft ook zelf veel in huis om lekker te kunnen leven. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u uitstekend terecht in de supermarkten van PLUS of Aldi en verspreid door het dorp zijn allerlei winkels te vinden. Wilt u uit eten, wat afhalen of eten thuis laten bezorgen? Ook daar heeft Poortugaal allerlei mogelijkheden voor, van snackbar en pizzeria tot eetcafé’s en restaurants. Met de komst van Emmastaete komen daar nog enkele winkels en een horecagelegenheid bij.

Perfecte plek voor recreatie

Poortugaal is de perfecte uitvalsbasis voor allerlei recreatie voor jong en oud. Zo is er een golfcenter en er zijn tennis-, korfbal- en voetbalverenigingen. De Albrandswaardse haven is een uniek natuurgebied. Vanwege de oorsprong als uitwateringskreek voor de polder Albrandswaard is dit een griendengebied met allerlei bijzondere vogels en planten. Vanuit de jachthaven kunt u korte en langere wandelingen maken.

klimbos-poortugaal
wielrenners-poortugaal

Meer natuur

Tussen Poortugaal en Rhoon ligt de Polder Albrandswaard: een historische polder met prachtige vergezichten, dijken en watergangen. Hier groeit het fruit nog langs de weg en zijn allerlei streekproducten in stalletjes te koop. Heerlijk om een mooie fietstocht te maken en zo de omgeving te verkennen. Wie in de Albrandswaard gaat fietsen, wil natuurlijk ook naar de Oude Maas. Fiets bijvoorbeeld langs het water helemaal naar Dordrecht of, de andere kant uit, naar Voorne-Putten. Ook een paar kilometer hardlopen of skaten langs de Oude Maas is alleen vanwege het decor al zeer de
moeite waard.

Bekijk hieronder de locatie van Emmastaete

Bekijk hier de situatietekening

Interesse?

Heeft u interesse in één van de appartementen van Emmastaete of een vraag hierover? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Aanhef

Burgerlijke staat
GehuwdOngehuwdSamenwonendGeregistreerd partnerschapGescheiden
Interesse in type
Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.