Emmastaete: luxe appartementen in de dorpskern van Poortugaal

Appartementengebouw Emmastaete, gelegen aan de Waalstraat, Emmastraat en achterliggend plein, is het schitterende sluitstuk van de ontwikkeling van
een eigentijds centrum voor Poortugaal: een gebouw dat perfect past in de sfeer, de architectuur en de schaalgrootte van de oude dorpskern. In Emmastaete komen 26 luxe, energiezuinige koopappartementen, winkels, een horecagelegenheid en een gezondheidscentrum. Kortom: Emmastaete voegt veel toe aan het bestaande dorp!

Emmastaete ligt in het hart van Poortugaal. Op het oog lijken het grote, statige herenhuizen. In werkelijkheid is het één gebouw met een grote variatie in architectuur-stijlen, kleuren en soorten metselwerk. Een complex dat naadloos aansluit op de historische huizen in de directe omgeving.

Op de begane grond komen winkels en op de hoek van het plein is ruimte voor daghoreca. De winkels en de horeca – bij goed weer ook met een leuk terras! – zorgen voor gezelligheid en levendigheid op het plein. Op de hoek van de Waalstraat en de Emmastraat, met de ingang aan de Waalstraat, komt een gezondheidscentrum met onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek en een fysiotherapiepraktijk.

De appartementen liggen op de eerste, tweede en derde verdieping van Emmastaete en zijn zowel met de lift als met de trap bereikbaar. Het gebouw omsluit een binnenterrein; hier heeft u als huiseigenaar een privé parkeerplaats. De bergingen voor de appartementen zijn op de begane grond en ook vanaf dit binnenterrein toegankelijk.

Er zijn binnen het gebouw 26 appartementen in dertien verschillende typen. De plattegronden variëren van een driekamerappartement met een royale woonoppervlakte van 91 m2 tot een riant appartement met vier kamers en een oppervlakte van 143 m2. Op de volgende pagina’s beschrijven wij stuk voor stuk alle appartementtypen in Emmastaete.

duurzaam-wonen

Duurzaam wonen in Emmastaete

Emmastaete past bij het karakter van de dorpse bebouwing in de omgeving. Tegelijk zijn de appartementen helemaal van deze tijd: duurzaam, energiezuinig en comfortabel. De isolatie is uitstekend, zoals u van een nieuwbouwwoning kunt verwachten. In plaats van een gasaansluiting is elk appartement voorzien van een eigen energiesysteem: een luchtwarmtepomp en energieomvormer. Naast de warmtepomp, die elektra verbruikt, worden er zonnepanelen op het dak aangebracht die gedeeltelijk de benodigde energie opwekken. De warmtepomp zorgt het hele jaar door voor warm kraanwater, verwarming in de winter en verkoeling in de zomer. De warmtepomp en de omvormer, qua afmetingen vergelijkbaar met een hoge koelkast, zijn opgesteld in de inpandige berging of techniekruimte, afhankelijk van het type appartement.

Nog zo’n duurzaamheidsmaatregel is de warmteterugwin-unit. Alle appartementen hebben een individuele wtw-unit om energiezuinig en milieubewust te ventileren: de warmte van de binnenlucht wordt gebruikt om koude buitenlucht te verwarmen voordat die uw huis ingeblazen wordt.

Interesse?

Heeft u interesse in één van de appartementen van Emmastaete of een vraag hierover? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Aanhef

Burgerlijke staat
GehuwdOngehuwdSamenwonendGeregistreerd partnerschapGescheiden
Interesse in type
Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.